Det 9. veteranbrannbiltreff i Kristiansund

Det 9. veteranbrannbiltreff i Kristiansund

Årets flotteste treff for gamle veteranbrannbiler startet fredag 8. mai, selv om mange av bilene og deltagerne ankom Kristiansund på torsdag ettermiddag. Da drev arrangøren med siste finpuss, vognhallen fikk et malingsstrøk innvendig og messingen på de gamle bilene ble pusset.

Fredag startet med lunsj før det var oppstilling av de 24 bilene på Hagelin. Deltagerne fikk startnummer og kjørte i kortesje gjennom sentrum av Kristiansund (Kirkelandet) ut via Gomalandet til Nordlandet, der det skulle være samling på Nordlandet gamle brannstasjon. Her var det avduking av den gamle Ford A 1932-modell til Kristiansund, som var totalrestaurert. Et lite smykke av en bil som skinte i solen. Deltagerne koste seg med kaffe og kake. Vi får håpe at brannmuseet i Kristiansund får beholde denne brannstasjonen, slik at den ikke blir ølbryggeri. Kortesjen kjørte en annen rute tilbake gjennom trange gater med idylliske trehus før det var bacalaomiddag på brannstasjonen. Nydelig mat og en alle tiders kveld med musikk og dans for alle deltagerne

Historiske utrykninger

Lørdag opprant med strålende sol og deltagerne gjorde seg klare fra parkeringsplassen på Hagelin. Herfra kjørte bilene en runde rundt på Kirkelandet før bilene stilte seg opp utenfor tinghuset. Det var Bilens dag i Kristiansund slik at byen var full av biler, alt fra gamle amerikanske til historiske militære biler. Det var to historiske utrykninger i løpet av dagen, en med biler fra 1930-tallet og en med biler fra 1950-tallet. Røyken veltet ut av en bygning, og en dame var i nød slik at et gammelt fallkle ble funnet frem fra bilene. Dukken overlevde hoppet med glans. Stigebilen fra 1950-tallet reddet også ut en dame fra det «brennende» huset. 
Mange mennesker var innom og tittet på de gamle brannbilene og Kristiansunds nye stigebil, som sto til utstilling. Barn fikk prøve slokking så aktivitetene var mange. Bilene kjørte deretter i kortesje over brua til Innlandet slik at vi fikk besøkt alle de fire øyene i Kristiansund sentrum. Kvelden ble avsluttet med brannsjefens middag og god grillmat på brannstasjonen. Mange gode lovord til Kristiansund for et flott arrangement. Prisutdelinger hørte også med til slutt. Hyggelig at det var så mange unge entusiaster som kjørte gamle biler.

COMMENTS