Veteranbrannbiltreff i Oslo

Veteranbrannbiltreff i Oslo

For tredje gang ble det arrangert et treff for gamle brannbiler i Norge. Første gang i Trøgstad, deretter i Bergen. Denne gang var det Oslo som stod for tur.

Treffet ble arrangert i helga 31.august til 2.september, men allerede 30.august kom de første bilene. Det var biler fra hele Sør-Norge som satte hverandre i stevne denne helgen. Ca 40 gamle, men velholdte biler ankom Oslo.

 Det var et innholdsrikt program, både for deltakende biler og mannskaper. Treffet ble åpnet av ordfører Kristiansen, med en etterfølgende felles kjøretur til Teknisk museum hvor vi fikk en flott omvisning. Fredag kveld sto kamerataften på gamle Grønnland brannstasjon, som nå huser Brannmuseet, på programmet.

Lørdag var det parade på Karl Johans gate og utstilling på Rådhusplassen. Tusenvis av mennesker møtte opp og fikk beundre de gamle klenodiene, og en oppvisning av Oslo Brann- og redningsetat i redningstekniker og framvisning av dagens utstyr.

Høydepunktet på Rådhusplassen var Justisminister Storberget som delte ut pris til den best bevarte bilen på treffet. Prisen gikk til Kristiansunds 1925 Leyland, som må sees på som en verdig vinner av prisen. Dagen ble avsluttet med Brannsjefens middag på Briskeby brannstasjon. Vaktmannskapene sto for tilberedning av maten, som ble en stor gourmet opplevelse i vognhallen.

Treffet ble avsluttet på søndag med en omvisning på forsvarsmuseet, hvor det også ble avholdt et forberedende møte om å danne ett felles brannhistorisk forum.

Stavanger ønsket også velkommen til treff 8. til 10. august 2008

Newer Post

COMMENTS