Første redningsdykkerkurs gjennomført

Første redningsdykkerkurs gjennomført

Statens dykkerskole sammen Bergen brannvesen har gjennomført det første redningsdykkerkurset etter at dykkerforskriften ble endret 1. januar 1999 og det ble innført nytt R-sertifikat for redningsdykkere som nå kan øve ned til 30 meter.

Statens dykkerskole har gjennomført det første redningsdykkerkurset ved skolen i Bergen. Kurset startet 8. februar med 4 mann fra Bergen brannvesen og 2 mann fra Stavanger brannvesen. Kurset som skal gå over 9 uker, ble kortet inn ved at man kjørte en del undervisning på kveldstid. Dette for å unngå å starte opp igjen etter påske. Kurset ble avviklet på 7 uker. Deltakerne på kurset var de første som fikk utdelt det nye R-sertifikatet fra arbeidstilsynet etter at endringer er gjort i dykkerforskriften best. 511 av 1. januar 1991. Alle som deltok på kurset fikk utdelt sertifikat av Kai Olsen fra arbeidstilsynet. Kurset var meget vellykket fikk «Brannmannen» opplyst fra kursdeltakerne.

Kurset er delt inn i tre moduler slik at modul A og B er første halvdel av et arbeidsdykkersertifikat og modul C er laget spesielt for redningsdykkere. Dykkerne har trent ved Statens dykkerskole sitt anlegg i Skålevik ca. 15 km fra Bergen sentrum, i nærområdet til andre viktige dykkerinstitusjoner som NUTEC og marinebasen Haakonsvern. De har også fått trening i oppstigningstanken på Haakonsvern og fått stresstrening med dykking i Bergen brannvesen med utrykning fra Sandviken brannstasjon.
Statens dykkerskole starter nytt redningsdykkerkurs i 16. august, så nå er det bare for alle å melde seg på.

 

Publisert: 06-03-1999

COMMENTS